Kuala Lumpur

Hey allemaal,

toch nog maar een verhaaltje voordat de foto`s geupload zijn. Ik heb een bliksembezoek aan KL gebracht (2 dagen). Kl is een grote stad die op andere groten steden voor heeft dat de ontwikkeling redelijk laat begonnen is en ze de stedelijke planning beter uitgevoerd hebben waardoor Kl toch vrij ruimtelijk eruitziet en voelt terwijl er wel overal torens zijn afgewisseld met laagbouw (4 a 5 lagen). Ik heb er geen rijtjeshuizen zoals in Eindhoven gezien, maar dat is meestal niet het geval in zulke grote steden. Hier zijn een aantal sfeerbeelden van Kl, waarop je ook kan zien dat de stad nogsteeds vol in ontwikkeling is, je ziet overal nieuwe torens gebouwd worden.

Kl is op het moment mijn favoriete megastad (soon to be megamegastad) met zijn grote megashoppingmalls, maar ook met zijn kleine winkeltjes en eetstalletjes overal (met de beste kipsate die ik ooit gegeten heb). De eerste dag ben ik naar de Petronas towers geweest, echt een geweldig gebouw dat van buiten volledigebedekt is met roestvrijstaal (zie foto). Niet echt een geweldige foto, maar was een beetje mistig plus dat het beetje moeilijk is om een mooie foto te maken

Daarna naar Chinatown, waar er wel 100 mensen zijn die je dezelfde bolexen proberen te verkopen......damn het gaat hier sluiten ik ga later verder!!! Ik ga dus nu verder...weekje later dan gepland, maarja zal het verhaal nu maar ff afmaken. Ik heb in Kl ook ff mijn boekentas (zo kan ik het ondertussen wel noemen) aangevuld, zeul nu ondertussen 10 boeken mee echt idioot voor een backpacker, maarja ze hadden in Kl goeie boeken, dus wie ben ik dan om ze niet te kopen. Ik ben ondertussen ook weer begonnen met Maleisisch (dat, behalev een paar woorden, precies hetzelfde is als indonesisch) te leren. Ik was wel veel vergeten, maar ondertussen kan ik me toch al weer een beetje verstaanbaar maken is wel handig als je de weg moet vragen of wilt weten hoe laat de bus komt, waar je sowieso meestal 10 verschillende antwoorden op krijgt en je dan maar moet gokken:).

Ja Kl was echt wel de moeite waard. Ik ga nu 2 weken naar Borneo en dan vlieg ik weer terug naar Kl voor nog 2 dagen relaxen. Waarschijnlijk is er nog wel een mooi feestje op het eind van de Ramadan dat tegen die tijd weer nadert.

Greetings en tot den volgende keer,

Wessel

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer