Laatste weken in OZ

Hey allemaal.

Ik ben de laatste tijd niet meer zo van het posten geweest, maar heb het dan ook druk gehad met laatste maand in Australie nog ff tot de max te beleven en dus weinig tijd achter het internet. Ik ben nu dus toch in een internetcafe beland, maar kan hier helaas geen fotootjes uploaden, dus dat zal nog ff moeten wachten dan.

Na uit Brisbane vertrokken te zijn 5 april naar Adelaide heb ik daar de rugbysevens 2 dagen gevlogd, waar Fiji als winnaar uitkwam, briljante sfeer daar met natuurlijk de nodige pintemannen achter den kiezen. Daar kwam ik ook in aanraking met het Australische hostelleven wat resulteerde in veel pasta eten en uiteraard de onvermijdelijke kater elke dag.

Daarna ben ik doorgereist naar Melbourne. Heerlijke stad om te zijn, waardeloos hostel helaas met muren die maar 2,5 meter hoog waren terwijl het plafond 5 meter hoog was, oftewel als iemand op de verdieping snurkte had iedereen daar last van. Maar Melbourne dus, relaxte mensen vrij goed weer al was het in het zuiden een paar graden kouder dan in Brisbane en s'avonds was ik toch echt gedwongen mijn fleecetrui, die ik al zo lang met me meesleepte, uit mijn tas te toveren. Op dat moment was er in Melbourne het comedy festival bezig, dus je kon gewoon op federation square gaan zitten en naar wat comedy kijken, top!

Ik ben daar ook nog naar het Australian rules football geweest in het MCG stadion. Reusachtig stadion met roltrappen om naar de volgende verdieping te komen, 70 000 man in het stadion. Echt een australische sport met af en toe lekker knokken onderling. Het veld is een ovaal van 250 meter lang (die gasten hebben een conditie!) en je kan de bal naar elkaar schoppen of met je hand naar elkaar slaan. en je moet tussen de palen schoppen dan krijg je 6 punten. Wel gaaf om te zien, maar rugby blijft gaver!!!

Na Melbourne heb ik 4 dagen een auto gehuurde met mijn Belgische kompaan Sam om de great ocean road te gaan beleven (weg langs de ocean met geweldige uitzichten).

Goed voorbereid als we waren had ik geen slaapzak bij, wat resulteerde in de achterbak van de auto slapen met alle kleren aan die ik bijhad:) Ik kan hier nu wel ene heel verhaalh ophangen over onze trip daar, maar je moet gewoon de foto's zien als ik thuiskom!!!

In Sydney kreeg ik de kans om naar een super 14 wedstrijd tussen de Sydney waratahs en de New zealand highlanders te gaan en die heb ik toen meteen aangegrepen en samen met 2 engelse gasten mijn keel schorgeschreeuwd voor de waraths en voor Taquiri (de enige speler die ik bij naam kende). We kregen ook allemaal gratis zooi (banners enzo om ze aan te moedigen) echt super sfeer in het stadion, helaas net verloren. Na de wedstrijd mijn beste foto deze trip gemaakt ik samen met engelse gast en taquiri op de foto, echt VET!!! Helaas moet ik deze foto nog ff schuldig blijven.

Verder in Sydney tijd op het strand doorgebracht, paar goeie feestjes gehad en natuurlijk het prachtige Sydney operahouse bewonderd.

Nu ben ik net terug van drie dagen zeilen bij de whitsunday islands en ben een beetje katerig op het moment. Het zeilen was echt geweldig. We zaten met 13 mensen op een zeilboot van kleine 16 meter. Hoppend van prachtig strand naar prachtig strand met briljante snorkelplekken en vissen in alle kleuren. Tijdens het zeilen nog dolfijnen die langs de boot een stuk meezwommen en schildpadden die lucht kwamen happen en hun kopje boven water staken en dan zou ik nog bijna de stingrays en kleine haaitjes vergeten in het ondiepe water bij het strand! Dit allemaal met heerlijk weer en een chillout muziekje op de achtergrond maakte het een briljante trip!

Nu heb ik nog 10 dagen hier in Australie die ik door ga brengen op 2 eilanden, Fraser island en Moreton Island, maar dit houden jullie tegoed voor wanneer ik thuis ben.

Groeten en tot over 10 dagen, zet het bier maar koud en je feestmuts op, I'M COMING HOME!!!

Reacties 1

vangeelio 30-04-2007 15:14

haleu wezz,
jaah den verloren zoon uit het eindhovensche komt alweer terug....
wij gaan queensday vieren me and my b-daygirl Ings.
grtz en kunne we binnenkort even je (drink)conditie testen... grtz jeroen

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer