Perhentian Islands

Selamat Siang beste lezers,

Het is weer tijd voor een van mijn "sterke" verhalen. Na 2 weken bij mijn pa in Satun te hebben doorgebracht ben ik nu toch vertrokken voor mijn solo trip. Mijn eerste bestemming de perhentian island, eilandengroep aan de oostkust van Maleisie. Om daar te komen zou ik eigenlijk de trein pakken vanaf Had Yai in Thailand, maar aangezien daar 2 dagen voordat ik er zou zijn een aantal bommen af zijn gegaan heb ik toch maar besloten om een detour te nemen via west Maleisie. Kort samengevat heb ik een boot gepakt (gecharterd door een van mijn thaise vrienden in Thailand), van daaruit achterop een motortje naar het eerstvolgende dorp dat een Busstation had, vandaar 4 uur in de bus, 8 uur wachten op de volgende bus( 8 uur doorgebracht in een gigantische en onoverzichtelijke shoppingmall) en van daaruit 8 uur in de bus en daarna een half uur per boot. Kortom binnen 24 uur van Satun naar de Perhentian Islands, geen slecht begin van mijn trip, al moet ik toegeven dat ik bijna mijn bus had gemist na 8 uur te wachten doordat ik niet aan het ene uur tijdverschil tussen thailand en Maleisie had gedacht...stomstomstom, maarja je moet ook geluk hebben:)

Aangekomen in de perhentian Islands heb ik me meteen ingeschreven voor een duikcursus de volgende dag, zodat ik me niet zou vervelen......zoals op het plaatje te zien zijn er slechtere plaatsen als ik me ergens zou willen vervelen.

Duiken is echt geweldig! Je zou denken dat onderwater ademen niet normaal zou voelen ofzo, maar bij mij ging het echt meteen prima en dat was eigenlijk het moeilijkste deel van de duikcursus....vanaf toen was het voor mij voornamelijk kijken wat er allemaal te doen was onderwater....en dat was een heleboel...... Snorkelen is leuk, maar als je echt tussen de vissen kan zwemmen terwijl je gewichtloos ronddrijft onderwater is echt zoveel leuker. Ik zou spontaan kieuwen laten groeien als ik daardoor langer onderwater zou kunnen blijven. Onderwater is echt vanalles te zien ik zal een paar plaatjes van internet plukken van vissen die ik gezien heb Zoals een stingray een haaitje, barrecuda, angelfish en een heleboel clownfish (van finding nemo) 

Ook bovenwater zijn de perhentian islands echt een tropisch paradijs met witte stranden en een helderblauwe zee. Het leven als backpacker begon me al snel goed te bevallen, je komt elke dag nieuwe mensen tegen van allerlei landen die allemaal van reizen houden en altijd opzoek zijn naar gezelligheid bij mede backpackers, dus ondanks dat ik in mijn eentje was heb ik maar een keer in mijn eentje gegeten tot nu toe en heb ik pas 100 bladzijdes uit mijn boek weten te lezen, aangezien ik niet veel tijd alleen ben geweest. Kortom ik heb het naar mijn zin op reis. Ik ben nu ondertussen terug op het vaste land van Maleisie en ben nu op weg naar Teman negara het grootste national park van Maleisie voor een trekking door de jungle. Ik heb een maleisische telefoonkaart voor als iemand mij wil bellen toets dan eerst telediscountnummer in 09001522 (dan is het maar 10cpm) en daarna 0060164381947. Ondertussen zit ik alweer veel te lang achter het internet voor in een warm land als dit en horen jullie weer van mijj bij het volgende verhaal.

groeten uit Malesie en sampai jumpa,

Wessel

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer