van Bali tot Downunder

Hey ya MATES,

Ik kreeg net een mailtje met de vraag of ik een teken van leven wilde geven aangezien er al ruim een maand niks meer van mij vernomen was. Dat was voor mij het teken om er weereens voor te gaan zitten en een mooi verhaal op mijn site te zetten met uiteraard de nodige foto's, na enkele tegenslagen met computers lijkt het nu toch echt te gaan lukken in een internetcafe:)
Mijn laatste verhaal hield op bij mijn aankomst in Kuala Lumpur bij mijn pa.

Nadat ik weer afscheid genomen had van Kl ben ik naar Bali (Indonesie) gevlogen om daar oude bekenden op te zoeken en natuurlijk de nodige uurtjes te zwemmen en te relaxen (ja dat doe ik idd veel....) Aangekomen in Bali werd ik door vrienden van het vliegveld opgehaald en werd ik naar Lovina gebracht. Hier zat ik in een prachtig resort waar ik de mensen ook nog kenden van de laatste keer Bali (jaartje of 5 geleden) en hier vergeten ze nooit een gezicht, dus dat was al meteen weer goed. Ik was bang dat het weer slecht zou zijn, aangezien het regenseizoen in Indonesie was ondertussen, maar de eerste week viel het gelukkig mee en begon ik weer een beetje bij te bruinen. Voor het weekend werd ik uitgenodigd om mee te gaan naar een ceremony.

Dit was een hindoe ceremony die elke hindoe een keer in zijn leven moet doen om de slecht geesten te weren van hun huizen en voor extra bescherming voor zichzelf. Uiteraard ging ik in stijl gekleed met een sarung om en een hoofdband, jullie raden het al, om mijn hoofd. De ceremony was echt een super gezellig gebeuren met heerlijk eten, waar een groot deel van het dorp mee kwam helpen om alles klaar te maken voor de ceremony, compleet met band al weet ik niet of iedereen deze evengoed kon waarderen (op dit moment ik wel, maar een paar dagen later, toen ze vroeg in de ochtend langs het hotel begonnen, kon ik het een stuk minder waarderen.....). Ondertussen was ik weer gewend om indonesisch te spreken, dus kon ik met iedereen spreken en iedereen wilde ook graag over vanalles met me praten(vooral voetbal is in Indonesie een gewild onderwerp). Na een dag voorbereiding van de ceremony, kon het beginnen, ik was volgens mij nog vergeten te vertellen dat de offers inhielden dat er van allerlei beesten 1 geofferd werd, dat was overigens al gebeurd voordat ik aankwam, dus dat had ik niet meegekregen. Deze keer ontbrak de hond ook niet, maar er werd mij verzekerd dat het een hele gemene hond was geweest en dat ze door hem te offeren, hem positieve karma gaven voor zijn volgende leven, dus dat was wel positief als je er in gelooft, anders is het gewoon een hond doodmaken uiteraard.

Na weer een paar daagjes relaxen en een beetje snorkelen werd ik door mijn vrienden meegenomen op een trip naar Ubut (Bali's culturele centrum) waar ik een voorstelling van de kecak dans heb gezien. Een traditionele Balinese dans met Bizarre maskers op en pakken aan, die het goed hadden gedaan met carnaval (dat toevallig toen ook in Nederland was). Helaas heb ik hier geen fatsoenlijke foto van kunnen nemen, maarja wil natuurlijk alle plezier wegnemen voor de mensen di het zelf nog gaan bekijken;)


Op de terugweg zijn we nog langs een tempel op een rots in de zee geweest die er prachtig uitzag in de ondergaande zon.
Na twee weken bali ben ik doorgegaan naar Australie om weer wat westerse cultuur op te snuiven.
Australie binnenkomen viel nog niet mee. Ik vloog eerst van Bali naar Melbourne en moest overstappen op een binnenlandse vlucht naar Brisbane, dit viel niet mee. Ik moest eerst het hele vliegveld over en natuurlijk de gevreesde Australische douane, waar ze alles checken op eten, hout en ander soort natuurprodukten, waar uiteraard fikse boetes opstaan als je het niet aangeeft op je formuliertje bij de balie. Gelukkig ben ik er allemaal veilig doorheen gekomen, aangezien ik de meeste dingen al eerder op mijn reis naar huis had verscheept. Ondanks dat moest ik toch lang genoeg in de rij staan dat ik mijn aansluitende vlucht miste, maar dit bleek geen probleem te zijn, want ik werd meteen weer op de volgende beschikbare vlucht geboekt die ook meteen vertrok....of hoe ze het daar zeiden "now worries mate"

Aangekomen in Brisbane maakte ik de constatering dat ik iedereen om me heen gewoon kon verstaan wat ik weer een welkome afwisseling vond na 6 maanden niemand om me heen te kunnen verstaan in Azie. Toen werd ik opgehaald door Shane (de rugbyers zullen onze australische medemens nog niet vergeten zijn) waar ik in zijn huis in de buitenwijken van Brisbane kon verblijven.
Brisbane heeft iets van 1,7 miljoen inwoners, maar is zo uitgestrekt dat je met een trein

vanaf hier naar het centrum een half uur doet. Overal vrijstaande huizen met lappen grond erbij en brede lanen. Het Australische landschap is echt super gevarieerd met prachtige stranden hier en er is super veel wildlife, echt allerleie dieren overal, nog een bearded dragon (soort hagedis gevangen is SHane zijn tuin


Aangekomen in Australie begon de realiteit snel tot mij door te dringen, het is hier niet meer goedkoop. Deze realisatie en het feit dat mijn geld zo goed als op was dwongen mij dan ook om snel werk te gaan zoeken dat na een weekje leiden tot een baantje in een stoelenfabriek. Niet het meest interessante baantje en ik moet om 5 uur s'ochtends opstaan!!!!! maar de mensen zijn heel relaxt, werkt een dikke maori uit nieuw-Zeeland die echt te adhd is heb ik een geweldig filmpje van. Gaat voor mij maandag de haka doen, dus ik ben benieuwd! Het geld kan ik natuurlijk ook goed gebruiken. Ik rijd ook rond op een Amsterdamse roestfiets die ik van Shane geleend heb en die hier ongekend is, prachtig met dat ding in de trein en tussen de dikke auto's en snelle mountainbikes touren:)

Het eten is hier ook weer lekker westerse met als climax de aussie burger, een hamburger waar echt alles opzit in een woord BRILJANT!!!!


Ondertussen was ik ook bij een rugbylcub wezen trainen bij de universiteit. Het koste mij de eerste training 3 uur om daar te komen, maar het was het zeker waard. Op de training waren er tussen de 80 en 100 man!!! Wat een verschil met Nederland en echt super gaaf om daar mee te kunnen trainen en heb ook een weekend meegedaan met onderlinge selectiewedstrijden dat ook heel gaaf was!


Verder heb ik hier dus veel gewerkt en Brisbane een beetje verkent. Ik ben met Shane naar wilde kangeroo's gaan kijken die vrolijk rondsprongen of lui in de schaduw lagen, ik geef ze geen ongelijk de Australische zon die bakt je hier gewoon, je moet hier overdag factor 30+ zonnenbrand op anders verbrand je leven met het gat in de ozonlaag hier. Ik ben ook wezen kitesurfen met Shane en heb al een stukje op het bord gestaan waar ik zelf toch zeker trots op ben na maar een paar keer.

Verder ben ik nog naar een soort dierentuin geweest met allerlei inheemse diersoorten, waarvan de koala's en de kangeroo's de bekendste waren, maar waar de verdwaasde emu zeker niet moet worden vergeten me zijn scheve bakkes.

Ik ga over een kleine week naar Adelaide om daar een weekend naar een groot rugby sevens toernooi te gaan waar alle grote rugbylanden zijn en wat een groot feest schijnt te zijn, dus ik zal met liefde onze rugbyclub daar vertegenwoordigen, jullie raden het al met een biertje op de tribunes natuurlijk. Verder gaat het dus allemaal goed hier en heb ik ondertussen besloten om jullie in mei weer te komen verblijden met mijn aanwezigheid in ons (dan hopelijk warmere)kikkerlandje. Houdt het recht allemaal en tot 9 mei, alwarens ik verwacht 9.10 uur aan te komen op Schiphol.

Tot dan en ik zal proberen nog een verhaaltje ondertussen te posten om mijn site. ps mijn nieuwe nummer is 00614014087759

Den groeten uit OZ


Reacties 1

Cas 30-03-2007 16:37

Ozzy ozzy ozzy!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer