Vietnam DEEL 1

GOOOOOOOOOOOD MORNING VIETNAAAAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Xin chao allemaal,

Het is weer een maandje geleden dat er iets nieuws is verschenen op mijn website, maar dit kwam de laatste paar weken door een aardbeving in Taiwan die het internet in Zuid-oost Azie tijdelijk plat heeft gelegd en de verbinding was daarna te traag om fotos up te loaden en een verhaal zonder fotos is zoals Vietnam zonder motorbikes op straat, oftewel saai.

Ik was gebleven bij de Vietnamese grens. Aangekomen worden we afgedropt bij een restaurant vlak bij de grens waar ons gezegd wordt te wachten, na een half uur wachten blijkt dat we gewoon de grens over moeten lopen, maarja als ze dat meteen gezegd hadden had niemand in het restaurant gegeten.....tactische mensen hier.....

Bij de grens aangekomen moest je 4 douane beambte passeren (normaal is het een stempel maar hier in vietnam dus 4) en natuurlijk wilde elke een klein beetje geld, gelukkig haalde ik het nog net met mijn kleingeld, want ik vertrouwde ze niet om mij wisselgeld te geven van 50 us dollar. Na de grens gepasseerd te zijn werden we naar een andere bus geleid die ons naar Ho chi minh city (Saigon) bracht. De eerste indruk van Vietnam kwam dus van Saigon, want in de bus was ik meteen weer in slaap gevallen:)

De eerste indruk van Saigon is; zijn er hier verkeersregels en " aan welke kant van de straat zouden ze hier eigenlijk moeten rijden". Saigon heeft iets van 8 miljoen inwoners (ligt eraan wie je geloofd iedereen beweer iets anders) en 4 miljoen motorbikes. Het is moeilijk voor te stellen wat voor een totale chaos dat opleverd. Overal zijn motorbikes en ze rijden net zo makkelijk aan de linkerkant van de weg als aan de rechterkant van de weg (dit bleek uiteindelijk de juiste kant te zijn om aan te houden). De truc in oversteken bleek te zijn gewoon de straat op stappen en vol zelfvertrouwen de weg beginnen over te steken zonder plotselinge bewegingen en dan gaan de honderden motorbikes om je heen. De eerste paar keer is dit makkelijker gezegd dan gedaan en heb je een adrenalinekick elke keer al;s je het doet. Na een aantal keer doe je het gewoon zonder erbij na te denken alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Verder zie je natuurlijk overal de conische vietnamese hoeden en daar zitten meestal ook Vietnamese mensen onder verborgen.

In Saigon ben ik de 2e dag naar het de cu chi tunnels geweest en het museum van de amerikaanse oorlog. Bij de tunnels kon je zien waar de Vietnamese meer dan 10 jaar geleefd hadden wat super indrukwekkend was, ik paste nauwelijks in een van de tunnels en die hadden ze nog wel voor touristen vergroot! 

In het warmuseum kon je zien hoe het amerikaanse leger had huisgehouden in Vietnam en welke verschrikkelijke dingen daar gebeurd zijn in de oorlog. 

Na de drukte van Saigon was ik wel weer toe aan wat chilltime op het strand en heb ik de bus genomen naar Mui ne. Hier zat ik in een prachtig beachresort, compleet met gratis zeep, tandpasta en dat soort zooi, voor maar 5 dollar per dag. Ideaal om ff bij te komen van al dat bussen en om mijn onstoken (rode) oog wat rust te gunnen. Hier heb ik de eerste dag een tour gedaan naar de zandduinen (ja die hebebn we thuis ook), maar hier hadden ze de briljant uitvinding om ervanaf te sleeen met een vel plastic head first de duinen af en dan hopen dat er geen graspol op je weg naar beneden te vinden is:)

De "sleetjes" zijn niet moeilijk te vinden aangezien er tientallen kindjes geld proberen te verdienen door die aan je te verhuren tot je er genoeg van hebt om de duinen weer op te rennen. Daarna naar de haven gegaan, die al het heerlijke seafood uit het water vissen die ik elke dag daar at. De bootjes waar ze in varen zijn echt super cool. Het lijken net notendopjes, waar ze dan in rond peddelen en hun netten mee ophalen.

GVD NU IS WEER DE HELFT VAN MIJN VERHAAL KWIJT!!!

overnieuw dus maar weer!!!

Verder heb ik een aantal dagen in Mui ne gerelaxt en mezelf bezig gehouden met aan het strand liggen, zwemmen, family kijken(dvd in saigon gevonden YEAH!!!) en pool spelen.

Eigenlijk een vakantie in mijn vakantie;) Na een dag of vijf begon dit toch te vervelen en heb ik de eerstvolgende bus gepakt die er ging en dit was naar Nha Trang. Dit wordt de party capital van Vietnam genoemd en ik moet eerlijk zeggen dat het een goeie plaats is om Kerst te vieren met goed eten en goedkope drank en natuurlijk de vietnamese broer van de kerstman niet te vergeten!!! (deze foto is ondertussen zoekgeraakt, dus deze houden jullie tegoed)

In Nha trang nog een relaxte trip met een boot gedaan die ons van eiland naar eiland bracht langs de prachtige kust van Vietnam. Deze trip was compleet met drijvend barretje en de heuse tmbrother boyband (compleet met "travestiet"). Om de kerst kater weg te krijgen scheen het goed te zijn om naar een mudspa te gaan en aangezien dat maar 3 euro was en ze een zwembad hadden leek me dat geen slecht idee en ik moet toegeven dat het ideaal is tegen katers!

Na gefeest te hebben in Nha trang ben ik doorgegaan naar Hoi An. Dit is een prachtig antiek vietnamees stadje compleet met pagodes en oude tempels. De reputatie van het stadje is echt gebaseerd op het grote aantal kleermakers die alles op maat kunnen maken, je wijst iets aan uit een catalogus en ze maken het voor je. Ik zat dus in de bus naar Hoi An en al het vrouwvolk was aan het dromen van alle kleren die ze gingen laten maken.

Ondertussen reisde ik met een aantal mensen samen en het vrouwlijke deel van ons reisgezelschap was dus dag en nacht bezig met shoppen en tsjah als ik er dan toch was kon ik net zo goed ook een pak laten maken, wie ben ik om die mogelijkheid te laten schieten en ik moet zeggen dat ik er prima uitzie in mijn pak. Na 3 dagen in Hoi An had ik er toch wel weer genoeg van al die kleermakers, plus dat ik nog op zoek was naar een goeie plaats om Nieuwjaar te vieren.

De rest van het Verhaal zal moeten wachten, aangezien ik zo casper van het vliegveld moet halen die mij 3 weken op mijn trip zal vergezellen naar de beroemde thaise stranden van de full moon parties in Thailand. Check de fotos tot Hue de rest komt als ik de rest van het verhaal op de site zet deze week!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer